• aszthmás rohamaim sürüsödnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        15 éve vagyok asztmás. Rendszeresen járok tüdőgondozóba és szedem a felírt gyógyszereket. Thoreus Diskus 250, Berodual spray. Szükség esetén theospirex. Kb. egy éve sürübben jelentkeznek asztmás rohamaim, amit az orvosnak is jeleztem. A gyógyszereim maradtak... Ebben a hónapban kétszer kellett ügyeletet hívni, mert nem tudtam felköhögni a váladékot és fulladtam. Ezzel együtt a vérnyomásom felment 175/120-ra és a pulzusom is 115 volt. Mellkasi nyomás, a bordák fájdalmával járt. Kaptam solumedrolt és theospirex injekciót. Mostanában az injekció beadása közben borzalmas hányingerem lesz. Most megint viszamegyek orvosomhoz, de úgy érzem az eddigi receptúra kevés. Sajnos, por, fű, fa gyógyszer allergiám van. Nincs olyan gyógyszerem, ami megelőzhetné, vagy csökkenthetné a roham előtti állapotom. Muszáj injekciót kapnom. Ha ezt megkapom, ezután semmi bajom nincs, akár lépcsőzök is és nem is tudom, hogy asztmás vagyok. Ez egy hirtelen jelentkező roham, kideríthetetlen mitől jön elő. Hirtelen tele leszek váladékkal, amit nem tudok felköhögni. Röntgen nem vészes az orvos szerint, a fújások jónak mondhatók. Diovant és Rivotrilt szedek vérnyomásra és nyugtatónak. Semmi mást. Érzem, romlott az állapotom, tervezem szanatóriumba menni. Már csak ebben bízom. El vagyok keseredve. Miért nem kordában tartható a betegségem? Valami mégsem stimmel. Köszönöm válaszát, üdvözlettel krizanten47

        Dr. Kardos Tamás válasza a asztma témában

        Sokszor az asthmás roham hátterében kiváltó tényezőt nem sikerül kimutatni, és néha előfordul, hogy a rohamok sűrűbben jelentkeznek, és csak kórházi kezelésre múlnak el, és többször visszatérnek. A váladék sűrűségének csökkentése érdekében javasolt bő folyadékfogyasztás, valamint inhalálás. A szanatóriumi kezelés is javasolt. Amennyiben a panaszok továbbra is fennállnak, javasolt a kezelőorvossal a továbbiak megbeszélése (terápia kiegészítése, esetleg gyógyszerváltás), más, fenntartó állapotok (pl. arcüreggyulladás, reflux betegség) kizárása


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. február 22., 13:22; Megválaszolva: 2012. február 24., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...