Lisztérzékenység diagnózi lehetséges vérvétellel?

Tisztelt doktor Nő/Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy vérvétel alapján lisztérzékeny vagyok-? Eredményem: EMA IgA: negatív, EMA IgG: negatív, TransgleaIgA: 5.1 Már lassan egy éve küszködök csalánkiütéssel, most járok vizsgálatokra, kivetettem nyáron a mandulámat is, más nem szerepel gócként, allergiatesztek is negatívak. Most azt javasolták egyek gluténmentesen 4 hétig és meglátjuk, mennyire enyhülnek a tünetek, a viszketések. Vagy esetleg milyen vizsgálatra kellene még mennem? Köszönöm válaszát! Tisztelettel:Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a lisztérzékenység témában

Kedves Melinda! Nem, Ön nem lisztérzékeny a leletek alapján. Cslánkiütést okozhat még felnőttben: pajzsmirigy gyulladás, autoimmun betegség, vírusos májgyulladás, Helicobacter gyomorfertőzés. Ezeket ki kellene zárni! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 27., 18:56; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:10
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia