• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Hölgyem/Uram Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már 4 és fél éve küszködök állandó hasi fájdalommal. Ez nem egy pontra irányul de főként jobb oldali alsó hastáj de van amikor fentebb van amikor az egész has, sokszor a a medencém is fáj annyira, hogy ha csak hozzáérek összecsuklok. Már lassan 18 féle betegséggel végigkezelgettek eddig hiába, és a mai napig nem sikerült kideríteni mi bajom. Közbe persze gy két dolog előbukkant (Pl: csigolyacsúszás) de ez állítólag nem magyarázza a tüneteket. Készült laboratóriumi lelet Inhalatív-1-2 allergén itt a Total IgE-m 639 volt ami szerint valami nagy gond van a lebontásban viszont csak a házipor atka 16, 6(3.o) Liszt atka 11, 5 (3, o) Házipor atka, penészgombák, hámszövetek 1, 76 (2, o) Illetve Nutritív 1-2 ahol szintén a total IgE 671kU/l de a listán viszont minden negatív. Mit tudna javasolni milyen allergia vizsgálatokat kellene még kérnem, hogy kiderüljön mi is lehet ami miatt ilyen magasak a Total IgE szintjeim. Vagy bármi más javaslat hogy milyen téren próbálkozzak! Most éppen túlvagyok a Hepatológiai és az Endoklinokógiai vizsgálatokon ami szintén semmit nem talált. ( Illetve már 13 éve regisztrált asztmám vagyok) Előre is köszönöm.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Nem jellemző, hogy allergia ilyen heves hasi fájdalmat okozna. A magas össz IgE-t valószínűleg a poratka és penészgomba allergia okozza. A nutritiv panel elején is megnézték az össz IgE-t, itt ugyanazt mérték, mint az inhalativ panel elején, de ez nem feltétlenül vonatkozik élelmiszerekre. Tehát, ha a nutritiv panel negativ, akkor nem kell élelmiszer allergiára gondolni. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2011. október 07., 22:32; Megválaszolva: 2011. október 11., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: