• Fémallergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Sajnálatos módon nem tudom hordani a fehéraranyból készült jegygyűrűmet, mert viszkető, ekcéma szerű kiütésem lesz tőle. Összesen talán 1 hétig hordtam a gyűrűt, majd miután észrevettem a tüneteket, lemondtam róla. Azóta csak nagyon ritkán veszem fel pár órára, percre, de még mindig nem múltak el a viszkető foltok. Tudna ajánlani valami módszert, hogy valahogy mégis hordhassam? Nagyon köszönöm! Tisztelettel: Ildikó

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A nemesfém ékszerek is ötvözetek valójában. Nagy a valószínűsége, hogy a fém keménységét adó valamelyik ötvözőanyagra allergiás. A kialakult túlérzékenység sajnos nem szüntethető meg. A tünetek elkerülésének egyetlen módja a megelőzés- a kontaktus elkerülése. Biztos diagnózist egy rátevéses bőrpróba adhat, másik nevén epicutan teszt, melyet bőrgyógyászati allergológiai szakrendelések végeznek.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 00:14; Megválaszolva: 2011. október 04., 15:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!