Mogyoróallergia?

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Kislányom testét (2, 5) vasárnap délután ijesztő mértékben ellepték a kisebbtől gyerektenyérnyi méretig terjedő csalákiütések (nem én diagnosztizáltam, elvittük az ügyeletre) . Az ügyeletes orvos szerint ételallergia okozhatta őket. Csak a nutellára tudok gondolni, mint okozóra, minden más élelmiszert, amit aznap evett, már régóta rendszeresen fogyaszt. Lehetséges, hogy a mogyoróallergia nem fulladásos, hanem bőrtünetben jelentkezik? Egy ilyen agresszív csalánkiütéses rekció átmehet fulladásba? Keressek fel allergológiai szakrendelést, vagy egyetlen eset nem teszi ezt indokolttá? Ma reggelre egyébként elmúltak a kiütések, az éjjel végig mellette voltam, de nem tapasztaltam légzési nehézségeket. Köszönöm Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza allergia témában

Kedves Ágnes!

Gyerekeknél a csalánkiütést leggyakrabban ártalmatlan vírusfertőzések okozzák, sokkal ritkább az ételallergia. A mogyoróallergia nem lehetetlen, de csak akkor gondoljanak erre, ha a mogyorókrém ismételten okoz tüneteket. Komolyabb kivizsgálást, allergiavizsgálatot csak ismétlődés esetén javasolnék, ill. ha 6 hét alatt sem múlik el teljesen a csalánkiütés.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. szeptember 26., 09:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:50
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával