• Tejérzékenység gyermekemnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2,5 éves, sosem volt érzékeny semmire, de mostanában kiütéses lesz, a múltkor közvetlen egy pohár tej megivása után vakarózott és lett kiütése. Lehet tejérzékeny, mi a teendő ilyenkor?

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben eddig tünetek nélkül ivott tehéntejet kisfia, akkor nem valószínű, hogy hirtelen tejallergiája alakult volna ki. A kiütéseket leggyakrabban átmeneti vírusfertőzés okozza, 6 hét alatt múlnak el teljesen. Addig ismételten elő-előjöhetnek. Diéta nem szükséges, de amennyiben 6 hét elteltével is jönnek kiütések, akkor érdemes kivizsgálást kezdeni, allergia és gócfertőzés, bélféreg, torokbaktérium irányában. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 18:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés