• Bőrérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Hajfestés után fellépő allergiás contact dermatitisre (bőrgyulladás+hajhullás) az orvosom először diprosalic, majd dermovate oldatot írt fel. A kezeléstől a gyulladás valamivel enyhébb, viszont a hajhullás duplájára ment, és tele lett a fejbőröm ezernyi pattanással, amik fájnak is. A kezelést abbahagytam(el is fogyott) Lehetséges, hogy allergiás vagyok a szteroidra? Ez esetben mivel lehetne megszüntetni a gyulladást? Meg a pattanásokat, amik nem segítenek a gyulladáson....Köszönöm a válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az allergiás gyulladás mindaddig eltarthat, amíg a kiváltó festék teljesen le nem kopik vagy le nem nő a hajáról. Sőt egyre erősebb is lehet. Nem az alkalmazott kezelés miatt rosszabb a bőre, hanem a túlérzékenység erősödik, amikor tartós az érintkezés a kiváltó allergénnel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 15:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: