Ekcémás a kezem?!

Tisztelt Dr. Nő, Dr. Úr! Az utobbi hónapokban úgy vettem észre, hogy kezd terjedni, a talán ekcéma az ujjaimon! (1-es típusú cukorbeteg vagyok de ez szerintem most nem függ össze! ) Lehet, pl. munkahelyi allergia? Gondolok itt a különböző műanyagok, gumik, vegyszerek, és nyáklapok-ra..? Szokott néha olyan módon enyhülni a tünet, hogy szinte nem is látni! Viszont érzem: a bőr kezd megkeményedni és szinte a húsig le tudom szedni... aztán elkezd kiszáradni mint a mellékelt képeken is látható! Nem viszket, nem fáj! Voltam a háziorvosnál, aki bőrgyógyász! Ő felírt nekem valami kikevert kenőcsöt. Hetekig kenegettem az ujjaim... de mondanom sem kell, hogy nem ért semmit! Nem akarom, hogy ennél tovább terjedjen és akár a párom is elkapja! Van erre végleges gyógymód? Vagy csak enyhíteni lehet a tüneteimet? Kérem segítsen! Köszönöm!

Dr. Gál Mónika válasza ekcéma témában

Kedves Kérdező!

A képeken látható tünetei allergiás vagy irritatív reakciónak is megfelelhetnek. Ha az említett anyagok irritálják a bőrt, akkor a tünetek végérvényesen megszüntethetők, ha viszont allergia, túlérzékenység alakult ki valamely összetevővel szemben, akkor kiújulhatnak minden újabb bőrrel való érintkezéskor. Az ilyen fajta allergia bőrtesztekkel vizsgálható bőrgyógyászati szakrendeléseken. Addig is használjon bőrpuhító, lehetőleg ureát tartalmazó krémet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. július 25., 16:47 ;Megválaszolva: 2011. július 26., 12:26
Kérdések és válaszok: Allergia
Ekcéma
Tisztelt doktornő! Mindkét szakterületére való tekintettel egy összetett probléma miatt keresem. Kisfiam immáron másfél éves és vele született...
Alkalmasság ekcémás kéz miatt
Kedves Doktornő/Úr! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ekcémás kezem miatt dolgozhatok-e patikában gyógyszertári asszisztens illetve...
Allergia?
Kedves WebOrvos! 3 éves korom óta bőrekcémám van, amit a fenistil gyógyszer és kenőcs együttes használata váltott ki édesanyám elmondása...
Nagyon magas IgE meghatározhatatlan...
Tisztelt Webbeteg.hu! A fiamnak igen magas az IgE szintje (1945 U/ml) , de az allergia vizsgálatokon ellentmondásos eredmények születtek. Jelenleg...
Ekcéma és penicillin
Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is...