Sárgás csomó

Kedves doktor no. Engedje meg, hogy az elejetol leirjam tortenetemet. korulbelul egy es fel eve volt egy erosebb megfazasom. Akkor a bal arcam tapintasra kisse erzekeny volt. Ugy ereztem, mintha minen fogam fajna. Az orrom be volt dugulva. Sok, sargas, nyalkas csomo folyt le a torkomot. A munka vegett nem tudtam rogton orvoshoz menni, de elkezdtem szedni Paracetamolt (itt Angliaba megfazasra mindig ezt adjak) 3-4 napig szedtem. Jobban is voltam, de ujra nathasnak kezdtem magam erezni. Elmentem az orvoshoz azt mondta, hogy folytassam a paracetamol szedeset es hogy jo lesz. egy honap utan ismet elmentem hozza, hogy mar jol vagyok, de az meg az orrom mindig be-bedugul es meg mindig folyik le a torokomon az a csomo. (neha kellemetlen izu, szagu). Adott orrsprayt. 2-3honapig fujnom kellett., de nem vettem eszre oriasi javulast. visszamentem ismet egy masik orrsprayt adott. attol sem lett jobb. Ujra meglatogattam es megmondtam, hogy mar elegem van, hogy ugymond, , kiserletezik, , rajtam. Igyhat vett, mintat a csomobol. Azt mondta, hogy nincs semmi bakterialis tartalma es hogy o allergiara gyanakodik. elkezdtem allergiara szedni orvossagot. A tuneteim javultak, de az orvossag alatt is volt csomo a torkomon. (ritkabban, mint azelott) es az ordugulas is joforman megoldodott. most egy hete abbahagytam szedeset es ugy nez ki, hogy a tuneteim jonnek vissza. Marmint gyakrabban dugul be az orrom es gyakrabban erzem a torkomban a csomot. Tanacsat szeretnem kerni, hogy mit csinaljak? Tenyleg allergia okozza ezt? Valaszat elore is koszonom

Dr. Csáki Csilla válasza allergia témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján krónikus arcüreggyulladása lehet. Fül-orr-gégészeti vizsgálat, arcüreg rtg felvétel tudná tisztázni a diagnózist. Allergia is lehetséges a háttérben, de nem feltétlenül. Mindezeket vizsgálat nélkül nem lehet konkrétan megállapítani. Egy erőteljes antibiotikus kezelés 2 hétig, kiegészítve gyulladáscsökkentő orrspray használatával és infralámpázással valószínűleg jót tenne Önnek, de a gyógyszereket orvosnak kell felírnia.Allergiavizsgálat is szükséges lenne. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. július 20.

Kérdések és válaszok: Allergia

Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd...
Üdvözlöm! Oktober ota orrdugulas, magfazas szeru tunetek, szenanatha gyötör. Arcureggyulladasom volt illetve van is folyamatosan. Fulem dugul/kattog egy...
Allergia tünetek
Tisztelt Dr. nő! A panaszommal már hónapok óta küzdök és csak egyre rosszabb! Allergiás tüneteim vannak, ami előszőr az orrom viszketésével kezdődött, de már...
Allergi miatt szenvedek tanácsot kérnék
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és orrsprayt...
Hideg allergia
Kedves Doktornő, Hidegallergia témakörben kérdeznék. 35 éves vagyok, alapjában allergiás asztmás beteg (pollenek, néhány étel intolerancia, illetve 2012-es...
Egy hete kaptam allergia és aszthmás...
Az diprophos injekció után egy héttel is állandó nehezlegzesem van nincsenek rohamaim, de nehezen kapok levegőt néha néha kohogok szárazon. Ventolin és...
Allergiás kiütés
Tisztelt Doktornő. Új mosószer használata után a póló alatt, viszkető kiütések jelentkeztek. Elmentem háziorvoshoz aki allergia elleni gyógyszert írt fel...