Ekcéma

Tisztelt doktornő! Mindkét szakterületére való tekintettel egy összetett probléma miatt keresem. Kisfiam immáron másfél éves és vele született nyakfölötti ekcémája megkeseríti életünket. Először csak szemhéján volt, majd sorrendben arcocska, fülecskék (majd eltöri őket, annyira viszket) , homlok és tarkó lett a viszketési háború kiterjedt állomásai. Úgy gondolom, hogy az ilyen olyan szteroidos krémek tesztelése után ennek enyhítése egy szélmalomharcra emlékeztet. Az éjszakáit megkeseríti, már egy folyamatosan beállt rossz idegállapotot, rendkívül türelmetlen személyiséget kölcsönöz betegsége életében. Tavasz óta viszont a szemeit is támadja gyilkos módon ekcémája. Szinte folyamatosan mindkét szemét vakargatja, riasztóan sűrűn van kötőhártya gyulladása is. Anyukámék vettek neki homokot és homokozót, de én oda nem engedném semmi pénzért. Félek, hogy egy állandóan gyulladt szem és ennek kezelésére alkalmazott szemcseppek egy idő után feladják a harcot és egy nap lesz, hogy megvakul. Korábban használtunk Schlüssler- és Halicar, Pelsano és Linola urea krémeket is. Most az Exxcem nevűt próbáljuk. Mostanában nem tudom, hogy a meleg idő milyen hatással van erre a betegségre egyre kevesebbet alszik, mindannyiunkat megviseli ez a tartós kialvatlanság. A szerencse, hogy a teste viszont rendben van, a Roval márka lett a tökéletes a fürdetésben és még a testápolója is jó, hála a gyógyszerésznek. Mit tegyek a teljes megőrülés előtt emiatt, hogy jobb legyen neki és vele együtt már mi is fellélegezhessünk kissé? Nem elég a tartós szívbetegsége, egyheréjűsége, az, hogy apukája úgy döntött, hogy nem így képzelte a dolgokat és fogta magát és elvált tőlünk. Kérem segítsen akár újabb homeopátiás tanácsokkal. Előre is köszönöm.

Dr. Csáki Csilla válasza ekcéma témában

Kedves Anyuka!

Ahogy Ön is tapasztalja, az életkorral az ekcéma enyhülni szokott. Ugyanakkor addig is, amíg megnyugszik ez a folyamat, fontos lenne megfelelő módon kezelni! Homeopátiás golyók és krémek biztosan nem fogják megoldani a problémákat. Az éjszakai vakarózás, felületes alvás hosszú távon valóban maradandó idegrendszeri és személyiségbeli elváltozásokat fog kisfiánál előidézni, szellemileg is le fog maradni, nem beszélve e szaruhártyája, szeme épségéről, látásáról! De hogy konkrétan milyen krémekkel, gyógyszerrel kezelje kisfiát, ezt nyilván látatlanban semmilyen orvos nem fogja tudni megmondani Önnek! Igenis, el kell őt vinni megfelelő bőrgyógyászhoz, allergológuhoz és utána járni a dolgoknak! Komoly betegségeket általában komoly hatású szerekkel kell kezelni, nincsenek "ártalmatlan csodaszerek"!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. július 13., 11:15 ;Megválaszolva: 2011. július 17., 17:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Ekcémás a kezem?!
Tisztelt Dr. Nő, Dr. Úr! Az utobbi hónapokban úgy vettem észre, hogy kezd terjedni, a talán ekcéma az ujjaimon! (1-es típusú cukorbeteg vagyok de ez...
Alkalmasság ekcémás kéz miatt
Kedves Doktornő/Úr! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ekcémás kezem miatt dolgozhatok-e patikában gyógyszertári asszisztens illetve...
Allergia?
Kedves WebOrvos! 3 éves korom óta bőrekcémám van, amit a fenistil gyógyszer és kenőcs együttes használata váltott ki édesanyám elmondása...
Nagyon magas IgE meghatározhatatlan...
Tisztelt Webbeteg.hu! A fiamnak igen magas az IgE szintje (1945 U/ml) , de az allergia vizsgálatokon ellentmondásos eredmények születtek. Jelenleg...
Ekcéma és penicillin
Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is...