• Allergia teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kérdésem az lenne hogy az epicutan illetve a prick tesztet nyáron is el lehet végezni vagy tényleg csak ősszel érdemes?A választ előre is köszönöm

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Természetesen nyáron is elvégezhetők az allergiatesztek, így az epicután ill. Prick teszt is. Az epicután tesztnek semmi köze szezonális allergiához, ez kontakt allergéneket vizsgál, pl. kozmetikumok, fémek, hajfestékek, illatanyagok. A Prick teszt szezonális és nem szezonális allergiát, légúti és táplálékallergéneket vizsgál. Nyári allergiát csak bizonyos fűfélék, gyomok okoznak. Akinél korábban tesztelés kapcsán nagyon erős fűpollen vagy parlagfű allergia merült fel és/vagy folyamatosan gyógyszert kell szednie a nyári időszakban, ott valóban érdemesebb a gyógyszermentes téli időszakot választani az ismételt tesztelésre. Újonnan jelentkező allergia kivizsgálása tehát végezhető a nyári időszakban is. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 01., 15:32; Megválaszolva: 2011. július 05., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés