• csípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két napja éjszaka megcsípet egy méhecske. Arra emlékszem, hogy ilyedtemben letéptem a lábamról a méhet, majd sz egész lábamba kiterjedt a fájdalom. Másnap megpróbáltam kiszedni a fullánkot, de nem tudom, sikerült-e, egy gennyes kis hólyag keletkezett a helyén, amit próbáltam kinyomni. Most két nap után a képen látható hogyan néz még ki a csípés helye. Ez normális? Lehet attól, hogy megpróbáltam kinyomni a gennyet? Vagy lehet, nem sikerült kivennem a fullánkot? Pár hete is megcsípett egy méh, akkor a mellkasomon, az is így nézett ki, azt is kinyomtam, de két nap után már nem volt ennyire piros és kemény a csípés körül. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Marylyan

        Dr. Veress Dóra válasza a méhcsípés témában

        Kedves Merylyan! Elképzelhető, hogy a korábbi csípést követően allergiás tünetekkel reagál az újabb méhcsípésre, illetve hogy a seb nyomkodásával a szövetek közé préselte a mérget vagy a bekerült kórokozókat. Mivel innen nem mondható meg, hogy pontosan mi történt, így azt javaslom forduljon orvoshoz! Addig is kenje a sebet viszketés csökkentő krémmel és borogassa hideg vizes ruhával.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 30., 22:06; Megválaszolva: 2011. július 01., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: