• Lisztérzékeny?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van egy hat éves kisfiam,aki bizonyítottan tejcukor érzékeny.Jelenleg folyamatban van Neki az EMA vérvétel mivel lisztérzékenységre is gyanakodnak.Ezt már kétszer megcsinálták,de mindig úgy jött vissza az eredmény ,hogy negatív,de mivel IGA hiánnyal született nem 100%-os biztonsággal állapítható meg.Jelenleg nincsenek klinikai tünetei.Esetleg néha hasfájás és hasmenés.Ön szerint egy bélbiopszia szükséges lenne?A gasztroenterológus még egyszer sem említette pedig mindenholazt olvasom,hogy az lenne a 100%-os eredmény.K Köszönettel

        Dr. Csáki Csilla válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! IgA hiányos gyerekeknél tudtommal valóban csak a bélbiopszia zárhatja ki teljes biztonsággal a lisztérzékenységet. Hogy erre az Ön kisfiánál ténylegesen szükség lenne-e, azt a klinikai tünetek alapján kell az orvosnak eldöntenie. Amennyiben a gyermek jól fejlődik, súlya gyarapszik és megfelelően növekszik, lehet, hogy a tejcukorra vonatkozó diéta megszegése okozza a hasi panaszokat. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 16., 06:10; Megválaszolva: 2011. június 17., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés