• Asztma, vagy allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekkoromban asztmás voltam, de az orvosok szerint 17 éves koromra kinőttem. Azóta ha beteg lettem, mármint nátha vagy hasonló, ugyan az a zihálós, sípolós / Anyum mondta mindig így, mert szinte sípol olyankor a tüdőm, ahogy veszem a levegőt/ köhögésem van. Jelenleg Angliában élek, immár 2 éve és itt sajnos az orvostudomány nem a legmegfelelőbb. Már kétszer túladagolták nálam a gyógyszert amit kaptam, amikre meg kellene figyelni, azt nem veszik figyelembe, mindenre paracetamolt adnak.Jelenlegi panaszom az volt, hogy fulladok, nehezen veszem a levegőt, de nem mindig, csak néha. Nem tudom, hogy az asztma jöhetett-e vissza, vagy allergia lehet talán? A párás helyeket újabban nem bírom, azonnal fulladok. 5 évvel ezelőtt kórházba kerültem egy színezék és egy ízfokozó miatt, majdnem belehaltam az orvosok szerint, annyi volt a szervezetemben az E-102 és a E-621-ből. Azóta ezzel az allergiával élek és próbálok gyógyszermentesen, de jelnleg kaptam a fulladásomra egy pipát, ventolin, 100 miligramos spay-vel. Jó lenne megtudnom, hogy ez a fulladás vajon mi?

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Válaszom kérdésére: a fulladás oka minden bizonnyal allergiás eredetű asztma, amit leírása alapján szakorvosnak kellene kezelni és megfelelő gyulladáscsökkentő gyógyszerrel beállítani. A Ventolin csak tüneti gyógyszer, nem adható folyamatos használatra, csak alkalomszerűen, nehézlégzés esetén használja! Amennyiben lenne erre lehetősége, egy tüdőgyógyász és allergológus specialistához kellene elmennie! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 11., 00:05; Megválaszolva: 2011. június 14., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 3 éve volt egy gerincsérv műtétem és azt követően fájdalomcsillapítónak Tramadolt adtak. Ezt az elején “rendszeresen” kellett szednem kb. 3 héten keresztül,amíg nem múlt el a fájdalom. 100mg volt a kezdő...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés