• Asztma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 27 éves vagyok,hetek óta tartó tüsszögés,orrfolyás,orrdugulás,szemkönnyezés,viszketés és néha köhögés,nehézlégzés miatt mentem allergiavizsgálatra.Prick teszt elvégézse közben kiütéses lettem,kaptam 2 amp.calciumusc-ot,lemosták a karomat,még a vizsgálat előtt volt spirometria,pulzoxymetria,,a leletemen az szerepel,hogy a Bronchodilatatiora részben reverzibilis. A követjkező adatok sem világosak nekem,kérem segítsen értelmezni őket: FVC:83% FEV1:88% FEV1/FVC 93% PEF 59% O2sat:97% Telfast filmtablettát kaptam,1 hét múlva,ha nem hat,vissza kell mennem,ha igen,akkor Ön szerint egész évben kell szednem,vagy csak pollenszezonban,mert végülis nem derült ki,hogy mire vagyok allergiás. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Javaslom a vérvételből történő allergiavizsgálatot, hogy megtudja, mire is allergiás. Ha ez nem megoldható, a Prick tesztet allergiaszezonon kívül, a téli időszakban kellene megismételni. A légzésfunkciós eredmények arra utalnak, hogy allergiája jelenleg annyira erősen zajlik a szervezetében, hogy kezdődő enyhe asztmatikus eltérések is kialakultak. Elképzelhető, hogy a Telfast nem fogja a nehézlégzést teljes mértékben megoldani, ebben az esetben feltétlenül menjen vissza a szakrendelésre! A gyógyszert csak abban az időszakban kellene szednie, amikor allergiaszezonja van, a tavaszi-nyári hónapokban. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 15:35; Megválaszolva: 2011. június 03., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés