• Alkalmasság ekcémás kéz miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ekcémás kezem miatt dolgozhatok-e patikában gyógyszertári asszisztens illetve gyógyszerkiadó szakasszisztensként??? Természetesen a háziorvosom írt fel kenőcsöt, aminek segítségével úgymond karban tudom tartani ezt a "jelenséget" és szinte vannak olyan időszakok amikor észre sem vehető. Ez a bőrproblémám gondot okozhat a fentiekben leírt szakmáknál??? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező! Allergiás erdetű kézekcémája fellobbanhat, ha olyan anyaggal érintkezik a bőre, amire érzékeny. Emellett az ekcémás bőr könnyen be is fertőződhet. Amennyiben közvetlenül nem érintkezik a gyógyszerekkel, gyógynövényekkel, nincs nagyobb veszélynek kitéve, mint egyéb munkakörben lenne.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 27., 23:51; Megválaszolva: 2011. június 05., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 3 éve volt egy gerincsérv műtétem és azt követően fájdalomcsillapítónak Tramadolt adtak. Ezt az elején “rendszeresen” kellett szednem kb. 3 héten keresztül,amíg nem múlt el a fájdalom. 100mg volt a kezdő...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés