• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy héttel ezelőtt hagytam abba a Fromilid Uno nevű antibiotikum szedését.(7 darabos volt) Néhány napja apró, vizes, pattanásszerű piros kiütések jelentek meg a nyakamon, vállamon, mellkasomon és most már az arcomon is, viszkető érzés kíséretében. Októberben is szedtem Fromilid Uno-t és akkor is ilyen kiütések jelentek meg rajtam, melyet említettem is a háziorvosomnak, ám ő ennek ellenére újra felírta ezt az antibiotikumot és javasolta annak beszedését. (Esztétikailag is rendkívül zavaró, mivel egy fontos állásinterjúra készülök.) Milyen megoldást javasol? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszerallergia valószínű, hagyja el a gyógyszert, legközelebb előre jelezze, hogy allergiás rá, szedjen antihisztamint, enyhe hashajtás javasolt! Ha panaszai fokozódnak, keressen fel bőrgyógyásztű! Legközelebb ilyen típusú antibiotikumot ne szedjen, tanácsos a makrolideket kerülnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 08., 16:02; Megválaszolva: 2011. május 09., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés