• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kisfiam egy éves ekcémás 3 hónap alatt még nem jöttem rá mitől. Csak a fülén , karon, arcon van hajlatokban nincs. De van egy másik gondom is a a junior gyere italoktól megy a hasa és fogdossa a hasát. 5 hónapos korától1 éves koráig BEBA HA tápszert kapott nemvolt gond vele.(3 hónapos koráig anyatejes volt) Kérdésem hogyan szűrhetem ki egyévesen mitől van ekcémája nem csináltak neki tesztet mert pici még. A tej vagy tejcukor allergiát hol tudom megvizsgáltatni. Kinövi -e nagy korára az allergiákat. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! 1 éves gyereknél vérvételből végezhető allergiateszt, ami kimutatja az esetleges tejfehérje allergiát. De nem kizárt a laktóz érzékenység sem. Az ekcéma gyakran nem allergia következménye, hanem öröklött hajlam okozza, ezt viszont ronthatja a tehéntej ill. a szintén tehéntejet tartalmazó babatej adása. Javaslatom: ekcémás gyereknél jó hatású a BEBA HA2 tápszer 1 éves koron túli adása, akár 3 éves korig. Ez a tápszer ugyanis bizonyítottan csökkenti az ekcéma kialakulását, arra hajlamos gyerekekben! A tejcukor allergiát kizárólag gasztroenterológián vizsgálják, kilégzéses hidrogén teszttel lehet nézni. A tejfehérje allergiát ki szokták nőni a gyerekek kb. 3 éves korra, az ekcéma is enyhül idővel, a laktóz intolerancia inkább hullámzó lefolyású, de soha nem múlik el teljesen. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 10., 10:31; Megválaszolva: 2011. április 13., 07:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: