Viszketés

Tisztelt Doktorno. Azzal problemaval fordulok onhoz, hogy, korulbelul 2 hete viszketes jott ram.idoszakossan jon elo van hogy zuhanyzas utan de van hogy este vagy munka kozben vagy eppen a agyban lefekveskor.Korulbelul naponta 6-8 alkalommal es tart ugy 4-5 percig. Minden esetben mas es mas testreszen fordul elo, fej, tarko, lab, hat, alkarm, far, stb...rendkivul intenziv eros majdnem hogy csak csipo viszketes tehat nem tudom nem megvakarni es nagyon meg kell vakarni, hogy elmuljon, nehany esetben szinte majdnem veresre vakarom a bort.jo par perc utan aztan megszunik, mintha semmi nem tortent volna.apro piros pottyok jelennek meg de gondolom az a vakaras eredmenye. A borom nincs kiszaradva.Probaltam mas tusfurdot is hasznalni par napig, gondoltam hata allergias lette arra amit szoktam hasznalni de nem volt valtozas. Probaltam kitalalni hogy mitol lehet.nem csereltem tusfurdot, mosoport, ugyan elkoltoztem egy masik varosba talan a viz klor mennyisege okozza? nem tudom hogy lenne allergiam valamire.nem csipett meg semmi, nem szedek semmi gyogyszert, kivetel viragraphis immunerositot de azt mar korabban el kezdtem szedni.Nem tudom, hogy idegi alapon lehet-e hasonlo problema.3 hete tortent valami az eletemben ami nagyon megviselt de ugyerzem hogy "talpon" vagyok, szoval nem hiszem hogy ez miatt lenne, de on az orvos es kerem hogy adjon tanacsot mit lehet ez esetben tenni. Kulfoldon elek es nincs biztositasom, eleg koltseges elmenniannelkul, szoval szeretnek mindent megtenni amit csak lehet de ha nincs mas akkor elmegyek. Koszonom szepen a turelmet es segitseget! Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Kiütés nélküli rohamokban jelentkező viszketést okozhat egy speciális csalánkiütés forma vagy a bőr atkás fertőzése. de ezek csak példák a lehetőségek közül. Bőrrajzolat vizsgálat, szemrevételezés, sz. e allergológiai tesztek javasoltak ezen betegségek gyanúja esetén.

Cetirizine vagy loratadine hatóanyagú antihisztaminok recept nélkül kaphatóak hazánkban és Európa legtöbb országában. Kínzó panaszok esetén, amíg nem jut orvoshoz enyhíthetik viszketését.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 12., 19:45; Megválaszolva: 2011. március 16., 10:56
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...