Torok száradás okai

Az lenne a problémám hogy mostanában eléggé ki van száradva a torkom. Tudni kell hogy poratka allergiám van. És kb 1 hete eléggé megfáztam. Folyt az orrom és a torkom is fájt. Aztán meggyógyultam, de előjött ez a torok száradás. Lehetséges hogy ez valami allergiás tünet? Próbálkoztam azzal is hogy egy nagy edényt tele engedtem vízzel és éjszakára a radiátor alá tettem, de nem használt. Próbálok sok folyadékot inni, de mintha így se akarna elmúlni. Mit lehet ilyen esetben tenni? Segítséget előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Valószínű, hogy a nátha és az allergia miatt gátolt az orrlégzése, éjszaka is a száján keresztül vesz levegőt, ettől szárad ki a torka. Nyilván ebben a poratka allergia is szerepet játszik. A levegő párásítása jó ötlet, érdemes a fűtési időszakban végig párásítani. A hálószoba, a lakás poratka mentesítése is biztosan csökkenti a tüneteket. Amennyiben a torok szárazság, kaparó érzés, krákogás nem múlik, ez az allergia felerősödésére is utalhat, ebben az esetben érdemes lenne felkeresnie allergológust!

Kérdés: 2011. február 25., 22:46; Megválaszolva: 2011. március 01., 08:49
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával