ALLERGIA VAGY HIMLŐ

Tisztelt Doktorur/Doktornö.3 éves kislanyomon a délutani alvast követö percekben holygok jelentek meg a szeme alatt és az arcán.Elöbb csak kis pöttyök aztan pillanatok alatt megnöttek nagyra, körülöttuk piros volt, aztán egy ora mulva elmult mintha semmi sem lett volna ott.Késöbb a szemöldökénel ami szintén amilyen gyorsan megnött ugy el is mult, majd minkét oldalon az arcán. A teste többi részen nincs semmi, elözö éjjel lazas volt és lazcsilapitot adtam neki. A kérdésem az lenne hogy ez allergia vagy himlö? Elöre is köszönöm a választ.

Dr. Csáki Csilla válasza bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján kislányánál csalánkiütések jöttek ki a lázas fertőzés kapcsán. Ez biztosan nem himlő, de valószínűleg nem is allergia. Gyakori, hogy a gyerekeknél a kisebb vírusfertőzések csalánkiütéseket okoznak, melyek néhány napig ismételten előjönnek, majd nyomtalanul elmúlnak. Amennyiben a korábban már megszokott lázcsillapítót kapta a gyerek, gyógyszerallergia sem valószínű.

Kérdés: 2011. február 23., 22:02 ;Megválaszolva: 2011. február 28., 12:56
Kérdések és válaszok: Allergia
Börkiütésem lesz levegőn, viszket...
Üdv, lassan 3éve lesz hogy van egy börkiütésem ami levegőre jön ki (folyamat: kimegyek 5-10perc és viszket, zsibbad, ÉG) , nagyon sok...
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.Irtam önnek nem rég,csalánkiütésekkel szenvedek,meglett a multiplexallergia vizsgálat eredményem elmemtem magánbőrgyogyászhoz aki azt...
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.2 hete naponta 2 naponta kiütések jőnnek az arcomra nyakamra vagy számfőlé szunyogcsipés szerü közepe feher és vörös,elmentem total IgE...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...
Normális-e a fogyásom
Tisztelt Doktornő! Augusztus végén derült ki, hogy tej-tojás intoleranciám/allergiám van. Dietetikus javaslatára teljesen mellőzöm a tej és...