Allergia kezelése

Tisztelt Szakértő! Már óvodás korom óta voltak (és vannak ma is) vörös foltok rajtam. Az allergiámat középiskolában állapították meg nikkelre és formaldehidre. Azóta zyrtecet és egy kikevert krémet használok az allergiám (és az ezzel járó foltok) kezelésére. Úgy tudom, hogy a zyrtecet hosszú távon csak 10-20 évig lehet biztonságosan szedni mellékhatás nélkül. Még csak a huszas éveimben járok, és szeretnék tartósabb megoldást keresni az allergiám kezelésére. A jelenlegi kezelési mód csak tüneti kezelés, és amint abbahagyom, egy idő után újra kezdenek előjönni az allergiás tüneteim. tehát egy évben általában 4 alkalommal fordul elő. Emellett viszont mást is megfigyeltem. Ha előjön az allergiám akkor, úgy érzem, mintha legyengülne a szervezetem. Ilyenkor mindig el kell mennem a nőgyógyászomhoz is, mert mindig hüvelyi gombás fertőzésem van (nem kapom el mástól, hanem a "saját gombám" szaporodik el) . Véleményem szerint ez nagyon sok. Évek óta van ez így és már volt gyógyszeres kezelésem a gomba miatt, ami fél évig hatott is, de mára ugyanúgy fenn áll ez a problémám. Ha még hideg idő is van, általában egy megfázást is elkapok. Összefoglalva az a kérdésem, hogy szeretnék tartósabb megoldást találni az allergiám kezelésére, és a fent leírt "tünetegyüttes" számomra nyugtalanító. Mit kellene tennem? Hallottam már az immunterápiáról, esetleg ez a kezelési mód segítene nekem? Köszönöm a válaszát: S.E

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza allergia témában

kedves Kérdező!

Allergiás bőrtünetei és gyakori visszatérő fertőzései hátterében egyaránt állhat egy ún. atópiás alkat, hajlam. Ez az alkat hajlamosít ekcémás és fertőző bőrbetegségekre. A gyermekek kb. 10 %-a nem növi ki, náluk a panaszok áthúzódnak a felnőttkorra is. Folyamatos bőrgyógyászati gondozás javsolt az Ön esetében emiatt. A Zyrtec szedésének hosszútávon sincsen semmiféle komoly mellékhatása, viszont léteznek újabb generációs készítmények, melyek kevésbé álmosítanak.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. január 07., 10:56; Megválaszolva: 2011. január 11., 11:20
Kérdések és válaszok: Allergia
Minden napom rettegés az allergiáim...
Üdvözlöm. Tavaly háromszor volt súlyos allergiás rohamom. Egyszer egy antibiotikum miatt, kétszer pedig hajfestéktől. Voltam allergia vizsgálaton...
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem