• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        olyan ügyben szeretnék tájékozodni hogy pár honapja tetovátattam mintkét felkarom és a melkasom 1 részét és sajnos úgy néz ki hogy allergiás lettem a festékre.piros holyagos kiütések lettek rajtam a tetoválásokon.börgyogyásznál is voltam itt helyben de sajnos nem sok sikerrel mert anyit mondott hogy amig ott van a bör alat addig ez ilyen lesz.1-2 féle kenöcsöt irt de nem használt,1 gyogyszert is allergiára de annak meg a mellékhatásai jöttek ki.kérem segitsen valahogy mert fogalmam sincs mit tegyek.ha lehet akkor ide:[email protected]

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! a tetoválás kiváltotta allergia nem szüntethető meg, ilyenkor csak a festék eltávolítása jelenthet megoldást. A tatoo azonban sarcoidosist is kiválthat, az is hasonlóképp jelentkezik és szintén nem gyógyítható. Célszerűbb lett volna először egy kisebb terület"kivarratása". Jelen esetben allergológiai szakrendelésen kell jelentkeznie, ahol az adott festékben lévő fémeket tudják tesztelni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 20., 18:56; Megválaszolva: 2010. december 27., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés