Allergia kezelése

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy a 4éves keresztlányom allergiáját, hogyan tudnánk kezelni illetve enyhíteni esetleg kikezelni (gyógyszer, vitamin)? Egy éve rendszeresen felső légúti megbetegedése kötöhártyagyulladása volt és az orvosa antibiotikummal kezelte szinte havonta, ennek következtében tönkrement az immunrendszere és a bélflórái (ezt szakember mérte fel), és 2 héttel ezelőtt diagnosztizálták nála a por- fű-fa-és szőrallergiát. A történethez hozzátartozik, hogy vidéken szinte az erdő közepén laknak. A szülei kiiktatták a szönyeget, függőnyt, plüssöket, naponta takarít, felmos az édesanya, de ennek ellenére, köhög tüsszög éjszaka. Mivel tudnánk kezelni? Az orvosa nem mondott semmi információt! Nagyon szépen köszönöm mihamarabbi válaszát! Tisztelettel: Mészáros Erika

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelet Erika! Az Ön által elmondottak alapján keresztlányának 3 éves kora óta felső légúti hurutjai és kötőhártya gyulladása van, és most is tüsszög, köhög, főleg éjszaka. A légúti allergia, melyhez a kötőhártya gyulladás is tartozik általában 3-4 éves kor felett szokott jelentkezni, addig inkább bőrtünetekkel jelenik meg az allergia. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a kislánynak házi poratkára, pollenekre és állati szőrökre alakult ki allergiája, mivel ezt elmondása szerint a bőrpróba ki is mutatta. Ilyenkor nagyon jó hatással lehet az említett allergének eltávolítása. Ezzel csak az a baj, hogy a polleneket nem lehet kiiktatni és a házi poratkát a takarítás ellenére sem lehet olyan mértékben eltávolítani, hogy az azonnal érezhető legyen. Minden esetre a gyakoribb ágynemű mosás (hetente egyszer legalább), 60 fokon, és a hálószobából az összes "porfogók" eltakarításának hosszú távon hatása lehet. Az antiallergiás kezelést javasolnám, amit allergiás rhino-conjunctivitisben adunk, természetesen gyermekadagban: antihisztamin napi 1x1, orrspray, szemcsepp. Egy két éven belül meg kell próbálni a gyermek házi poratka és pollenek elleni, deszenszibilizálását allergológus orvosnál, ami megakadályozza a további szenzitizációt és az asztma kialakulását. Tiszteltettel: Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Megválaszolva: 2008. június 17.

Kérdések és válaszok: Allergia

Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd...
Üdvözlöm! Oktober ota orrdugulas, magfazas szeru tunetek, szenanatha gyötör. Arcureggyulladasom volt illetve van is folyamatosan. Fulem dugul/kattog egy...
Allergia tünetek
Tisztelt Dr. nő! A panaszommal már hónapok óta küzdök és csak egyre rosszabb! Allergiás tüneteim vannak, ami előszőr az orrom viszketésével kezdődött, de már...
Allergi miatt szenvedek tanácsot kérnék
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és orrsprayt...
Hideg allergia
Kedves Doktornő, Hidegallergia témakörben kérdeznék. 35 éves vagyok, alapjában allergiás asztmás beteg (pollenek, néhány étel intolerancia, illetve 2012-es...
Egy hete kaptam allergia és aszthmás...
Az diprophos injekció után egy héttel is állandó nehezlegzesem van nincsenek rohamaim, de nehezen kapok levegőt néha néha kohogok szárazon. Ventolin és...
Allergiás kiütés
Tisztelt Doktornő. Új mosószer használata után a póló alatt, viszkető kiütések jelentkeztek. Elmentem háziorvoshoz aki allergia elleni gyógyszert írt fel...