• Ételallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        a lányom allergia teszt eredménye alapján a kérdésem a következő. mit ehet nyugodtan, vagy mit nem a következő adatok alapján alternaria alternata/ kissé emelkedett tej / alacsony kazein /alacsony sárgarépa / alacsony búzaliszt / kissé emelkedett fűkeverék / alacsony pillanatnyilag Hollandiába tanul a lányom, és nem igazán válogatja meg az étrendjét, de panaszai nincsennek,ennek ellenére szeretné tudni, hogy kell-e diétáznia vagy valami tudatosabb étrendet kialakítania?

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Nem világos számomra, hogy panaszok nélkül miért gondolnak ételallergiára. A laboreredmény csak akkor értékelhető valóban pozitívként, ha ételfogyasztással összefüggésbe hozható tünetei vannak. A véreredmény egyébként nem helyettesíti a bőrteszteket. Ha valamely étel gyanúba kerül, javasolt azzal Prick-teszt végzése. Ha nincs panasza nem tartom szükségesnek, hogy diétázzon.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 05., 15:23; Megválaszolva: 2010. október 06., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés