• Hideg allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2éve van hidegallergiám,mkét kezem fején jelenik meg.Az orvostól tabl.Aerius-t,Locoid+refrig kenőcs-t kaptam.Van -e valami hatásosabb terápia mert ezek nem igazán váltak be?Köszönettel

        Dr. Gál Mónika válasza a hideg allergia témában

        Kedves Kérdező! A hideg allergia egy tág fogalom. Nagyon fontos tudni az adekvát kezeléshez, hogy hideg provokálta ekcémáról van esetleg cryoglobulinaemiáról van szó. A hideg allergiák egy része gyógyítható, más részük csak kezelhető. Ha kézekcémáról van szó, lehetséges, hogy erősebb szteroidkrémre reagálnának tünetei. Ezek azonban csak vényre kaphatóak. Mindenképpen tartsa melegen kezeit már ősztől, ezen betegségek esetében ugyanis különösen fontos a megelőzés.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 02., 18:48; Megválaszolva: 2010. október 04., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés