Allergia?

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy kb 10napja a hátamon és a hasamon apró, piros, csalánkiütéshez hasonló de nem viszkető piros, apró szúnyogcsipés szerü kiütés jelent meg, amely napról napra terjed, már a kezemen és a lábamon is megjelent.Először Elocom krémet, Calciumot, majd pár nap múlva Suprastin tablettát kaptam rá. A kiütések sürübbek lettek és némelyik viszket is. A kérdésem az lenne hogy meddig lehet ezzel várni, vagy hová fordulhatnék. Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel:Nagy Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

Kedves Mónika! Leírása szerint az a feltételezésem, hogy pityriasis rosea nevű bőrbetegségben szenved. Ezek a bőrkiütések mindaddignem viszketnek, ameddig nem kezeljük őket, ugyanis bármilyen kenőcs, akár semleges testápoló, néha a csapvíz is megirritálja ezen tüneteket. A betegség egyébként spontán gyógyul, de 4-6 hét is lehet a teljes tünetmentesedés, nem fertőző és általában nem újul ki. Amennyiben valóban ezen betegségről van szó, gyorsabb a gyógyulás, ha semmit nemken a tünetekre, még ha száraz is a bőrfelület, lehetőleg az erős tisztálkodást is kerülje a törzsén. Az antihisztamin tablatta szedése akkor javasolt, ha a viszketést csökkenteni szükséges.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. szeptember 05., 19:30; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 21:51
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia