Most mi a teendő..

Kedves Doktor Nő/Úr/ 22 éve vagyok allergiás. Nagyon sokféle módszert kipróbáltam már, de most homeopátiás lélekgyógyászhoz mentem. Mivel allergiás asztmás, állapot mellé még 3 éve nyelőcső gyulladásom is van, ezért az inhalátorokat nem használhatom. A doktornő a gyulladásra adott mercurius solubilist 30 ch.nevű szert.De miután nála voltam elmentem a háziorvoshoz is, mert az üröm és vadkender miatt olyan erős allergiás rohamaim voltak, hogy a gégém, a nyelőcsövem is erősen fájt, s levegőt is nehezen kaptam. Évek óta szedem erre a xyzál gyógyszert télen-nyáron, a szobapor miatt, s szerintem annyira ráállt már a szervezetem, hogy ilyenkor főszezonban, a védettségem kevés. A lényeg az, hogy a körzeti orvos depo-medrol injekciót adott, ami felért egy lórúgással. Szinte teljesen megszüntek a problémák, de én tegnap este elszopogattam 2 db./5 helyett/ bogyót a mercuriusból. Mondták, hogy felerősödhetnek a gyuladásos tünetek, de már két szemtől is? Ugyanúgy fájt, görcsölt a neyelőcsövem, mint amikor erősen gyulladt, de az allergiám is felerősödött. Nem tudom, hogy nem kellene-e várnom a homeopátiás szerrel, hiszen az injekció elnyomta, a homeopátiás szer, pedig stimulálta az immunrendszerem. Vagy lehet, hogy az összetételére lettem allergiás, hiszen tejallergiám is van, de ezt a homeopátiás doktornőnek nem említettem, mert azt mondták a gondozóban, hogy az jelentéktelen. Most mit csináljak, folytassam a homeopátiás kúrát, vagy várjam meg az allergiás szezon végét, s akkor talán tisztábban látom, hogy az allergiát ez is kiválthatja-e nálam, vagy folytassam most a szer szedését?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

Kedves KÉrdező! Az allergiás reakciók mindegyike az immunrendszer egy bizonyos részének, vonalának a túlműködéséből adódik, tehát immunerősítésre ne törekedjen. A szteroidot éppen ezen immunsejtek visszaszorítására adták. Jellegzetessége, hogy hamar hat, de a hatás múltával az allergia fellángol. A depóinjekció már nem számítkorszerúnek és azt gondolom a nyelőcső-gyulladás ellenére inkább inhalációs helyi szteroidokat kellene használnia. A nyelőcső gyulladás romlásának oka szteroid hatás lehet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. szeptember 02., 07:47; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 22:45
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia