Ételallergia

2001 óta ismert pollenallergiám van./ parlagfű, fekete üröm. gabonafélék, mogyoró, atka.Végzett vizsgálatok: Iqe teszt, Prick teszt,, Epicután teszt. Étkezés közben vagy után már 6. alkalommal lépett fel allergiás roham. Ilyenkor ödémás leszek, injekciót kapok. Egy esetben olyan súlyos volt, hogy az injekció után két órával kórházban kötöttem ki. Ezután végeztek nutritív allergén spec.Iqe 1 tesztet amely negatív lett.. Lactoluse kontaminált: neg., lactos norm: neg. Másfél hete szintén volt allergiás rohamom. Nem tudom, hogy mit merejk enni mert mindig más étel után leszek allergiás. Várom válaszát. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

Kedves Kérdező! Fontos volna tudni, hogy ezek a rosszullétek simán csak az ételtől alakulnak ki vagy esetleg az étkezések után végzett valamilyen fizikai tevékenységet is azokban az esetekben, amikor bedagadt. Létezik ugyanis a csalánkiütéseknek egy speciális formája az ún. szummációs allergiás urticaria. Ennek lényege, hogy a csalánkiütést az étkezés és az azt követő fizikai megterhelés együttesen váltja ki, önmagában egyik sem. Komoly rohamokat provokáló kórkép, mindenképpen forszírozni kell a kivizsgálását.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 25., 10:14; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 16:22
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia