• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        régóta szenvedek allergiában és asztmában,külömböző kortizon tartalmu gyogyszereket használok pl. Serevent,Pulmicort,Rhinocort,loratidin alapanyagu tablettát szedek allergia ellen,de sajnos sokszor gyulladást érzek a légutakban.Mi az oka?Válaszuka előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az allergiás asthma és allergiás rhinitis gondozásában nagyon fontos a akiváltó allergén tisztázása Prick-teszttel. Ha olyan anyagra igazolódik túlérzékenység, ami elkerülhető ( pl. háziállat szőre), a panaszok teljesen megszüntethetőek. Ha szezonális pollenek váltják ki, akkor elkerülhetelen a virágzási időszakokban az Ön által említett, vagy hasonló szerek átmeneti, kúraszerű használata. Házipor, atka, gomba kiváltotta érzékenység esetén folyamatosan lehetnek tünetei, teljesen nem elkerülhető anyagokról lévén szó. Mindenképpen szükséges a bőrteszt mellett légzésfunkciós vizsgálat is, ami az aktuális állapotáról tájékoztatja gondozó orvost.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 12., 17:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés