Allergiáim

Tisztelt doktor Úr/ Nő. 1993-ban a bőrgyógyászaton egy allergiás vizsgálat során megállapították, hogy van két fémallergiám. Nikkel, az 3 keresztes és a Cobalt az csak 1. Emiatt a 2 allergia miatt, úgy gondolom, hogy nem szedhetem a Béres cseppet, ami számomra nagyon fontos lenne az immunrendszerem javítása miatt. Lehet, hogy tévedek és a cseppekben mégsem így szerepel az a két vegyület? Nem tudom. Elolvastam milyen összetevőkböl áll és egy kissé elkeseredtem. Szeretném, ha ön is utána nézne ennek a dolognak és véleményt alkotna. Magamtól sajnos nem merek olyan dolgokat használni ami esetleg komoly baj okoz és ezt sem használom mert nem tudom mit váltana ki a szervezetemben. Köszönöm türelmét. Tisztelettel: Erika

Dr. Gál Mónika válasza nikkel témában

Kedves Erika!

Az ön által említett teszt a bőrrel érintkező, ún. kontakt allergia kimutatására szolgál. Ha nikkelre és kobaltra érzékeny, ez azt jelenti, hogy ezen fémek a bőrével érintkezve válthatnak ki a allergiás reakciót, ami főképp ekcémás jellegű bőrtünetek formájában szokott jelentkezni.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. június 22., 14:37 ;Megválaszolva: 2010. június 25., 14:14
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia
2008ban megállapították, a hátamon hogy nikkelallergiám van.Kérdezem hogy lehet e ennek az allergiának tünete torokfájás és tüdő panasz? Azon...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?