• Piros folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Fiam karján melegfürdő hatására piros foltok jelennek meg mindig ugyan azon a helyeken.Ezek 5 forintos nagyságúak és szabélytalan alakúak.Fürdés után maguktól elhalványulnak és eltünnek. Mi lehet ennek az oka? Kérném szíves válaszát! Ani

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Ani!

        Ha csalánkiütés-szerűek, akkor szóba jön a víz hatására, illetve a meleg hatására fellépő allergiás bőrtünet lehetősége, ezek az úgynevezett fizikális urticariák. Előfordulhat még a habfürdőre, szappanra, stb. kialakuló allergia is. A diagnózishoz allergológiai tesztelés szükséges, javaslom allergológus felkeresését.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 14:23:38; Megválaszolva: 2010. március 05., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: