Allergia?

Tisztelt Válaszadó!

Azt szeretném kérdezni, hogy létezhet-e olyan, hogy most jönnek elő allergiás tünetek olyan gyógyszertől, amit már több mint fél éve szedek (indapamidról van szó) . Kb másfél hete piros, erősen viszkető kiütések jöttek elő rajtam, főleg a karjaimon és a combjaimon, de elszórtan másfelé is van néhány. Először Fenistil géllel kentem, de mivel nem múltak, Zyrtec tablettát is szedek néhány napja. Egy-két napig csak a meglévő kiütések viszkettek, ma reggelre azonban újabbak jöttek elő. Kizárásos alapon gondoltam a vízhajtóra, de igazából fogalmam sincs. Tengeri halat ettem ebben az időszakban kétszer, konkrétan tegnap este is (cápaharcsát) , esetleg ez lehet a ludas? Egyébként soha semmire nem voltam allergiás, kivéve egy gyógyszertipust, az ACE-gátlókat, de attól meg köhögés, nehézlégzés volt, nem kiütés. 

Mit tudna nekem tanácsolni?

Válaszát köszönöm: Edit

Dr. Bodnár Edina válasza gyógyszerallergia témában

Igen, előfordulhat olyan, hogy hónapok, évek múltán jelentkezik gyógyszertől kiütés. Azt tanácsolom, forduljon személyesen bőrgyógyászati allergológia szakrendeléshez, ahol ki tudják mutatni az esetleges gyógyszerallergiát. 

Kérdés: 2010. február 27., 22:14; Megválaszolva: 2010. február 27., 22:14
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszerallergia
Gyógyszer allergia
Gyógyszerallergia kimutatása
Tisztelt Doktornő! Immun túlműködésem miatt az életem során egyre több allergia adódott. Szeretném fogászatban használatos érzéstelenítőkre...
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot...
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...