• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó!

        Azt szeretném kérdezni, hogy létezhet-e olyan, hogy most jönnek elő allergiás tünetek olyan gyógyszertől, amit már több mint fél éve szedek (indapamidról van szó). Kb másfél hete piros, erősen viszkető kiütések jöttek elő rajtam, főleg a karjaimon és a combjaimon, de elszórtan másfelé is van néhány. Először Fenistil géllel kentem, de mivel nem múltak, Zyrtec tablettát is szedek néhány napja. Egy-két napig csak a meglévő kiütések viszkettek, ma reggelre azonban újabbak jöttek elő. Kizárásos alapon gondoltam a vízhajtóra, de igazából fogalmam sincs. Tengeri halat ettem ebben az időszakban kétszer, konkrétan tegnap este is (cápaharcsát), esetleg ez lehet a ludas? Egyébként soha semmire nem voltam allergiás, kivéve egy gyógyszertipust, az ACE-gátlókat, de attól meg köhögés, nehézlégzés volt, nem kiütés. 

        Mit tudna nekem tanácsolni?

        Válaszát köszönöm: Edit

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerallergia témában

        Igen, előfordulhat olyan, hogy hónapok, évek múltán jelentkezik gyógyszertől kiütés. Azt tanácsolom, forduljon személyesen bőrgyógyászati allergológia szakrendeléshez, ahol ki tudják mutatni az esetleges gyógyszerallergiát. 


        Kérdés: 2010-02-27 22:14:33; Megválaszolva: 2010. február 27., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.