Bőrkiütés - Coldrex

Tisztelt Doktor Nő!

Kicsit meg vagyok fázva, napok óta fáj a torkom és hőemelkedésem is van. Coldrex Maxgrip forróitalport és Strepsils-t szedtem, valamint Algopyrint lázcsillapítás céljából. Coldrexből összesen 4 X ittam, csak esténként kivéve tegnap, akkor ittam délelőtt. Délutánra tele lettem piros kiütésekkel, foltokban (csalánkiütés-szerű).

Ezek a tünetek szerepelnek a Coldrex mellékhatásai között. Kérdésem hogy melyik összetevője okozhatta ezt, hogy a későbbiekben is el tudjam kerülni.

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

Kedves Kérdező!

Sajnos nem lehet megmondani, hogy melyik összetevő, és egyáltalán a Coldrex okozza-e panaszt, a többi gyógyszer, illetve maga a vírusfertőzés önmagában is gyakran okoz ilyen panaszt kísérő tünetként. A teendő ebben az esetben az összes szóba jövő gyógyszer elhagyása, sőt bőrgyógyászt is érdemes felkeresnie, ugyanis az allergiás betegségeknek súlyosabb tünetei is kialakulhatnak. Amennyiben nincs lehetősége most orvoshoz fordulni, a patikában recept nélkül vásárolhat antihisztamin tartalmú tablettát.

A későbbiekben érdemes kivizsgáltatni az allergiát. Bőrgyógyászatok allergiológiai szakrendelésén végeznek ún. LTT vizsgálatot, ahol a kérdéses gyógyszer fehérvérsejtekre gyakorolt hatásából megállapítják, hogy valóban felmerül-e allergia. Ha az LTT negatív, akkor kórházi körülmények között a kérdéses szerrel provokációs vizsgálat is végezhető az allergia kizárása céljából vagy másik választás, hogy a szóba jövő hatónyagot kerüli.

Az LTT vizsgálat az ön részéről egy egyszerű vérvételt jelent, nem kell éhgyomorra menni, viszont a legtöbb esetbeben beutaló és előjegyzés szükséges.

A provokáció bentfekvést igényel, mely során a kérdéses hatónyagból egyre nagyobb koncentrációt juttatnak a szervezetbe, és a rekciókat figyelik, ha szükséges beavatkozni, az azonnal lehetséges, ugyanis egy infúzió által egy véna folymatosan biztosítva van. A bentfekvés ideje 2 nap, első napon provokáció történik és még további 24 óra megfigyelés szükséges.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. február 18., 11:58; Megválaszolva: 2010. február 18., 11:58
Kérdések és válaszok: Allergia
Várandósság - allergia
Gyógyszer allergia
Allergia kezelése
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán...
Arcdagadás
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám...
Kollagén allergia?
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus...