• Tejfehérje allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Lassan 5 éves gyermekeimnél Obstruktív bronchitis és krónikus orrmelléküreggyulladás(jelenleg is zajlik okának keresésénél (CF a negatív verejtékteszt alapján kizárva), egy fül-orr-gégész szakember a tejfehérje érzékenységet állapította meg lehetséges okként(szürkés színű, duzzadt orrnyálkahártyák). Pár hónapja elvégzett Prick teszt negatív lett, ennek ellenére nem zárható ki. Mivel elég komoly diétáról van szó, pláne kisgyermekeknél, szeretném tudni milyen biztos mód van még ezen érzékenység (allergia? - gasztroent.tünetek nem voltak, bár kólikás babák voltak) igazolására a bőrteszten kívűl? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        A tejfehérje érzékenységre jellemző, hogyha a tejfehérjéket teljesen kihagyjuk az étkezésből, akkor megszűnnek a tünetek. Ha újra adjuk őket, melyet tejfehérje érzékeny gyermek esetében orvosi felügyelet mellett szoktak elvégezni, akkor a tünetek újra jelentkeznek. Ezt hívják provokációs tesztnek.
        A tejfehérje érzékenységnél tej fogyasztása mellett általában hasmenés lép fel illetve van olyan gyermek, akinek a bőre száraz, viszkető, különösen hajlatokban.
        Nem tudok reflux betegség irányába történtek e vizsgálatok, az is produkálhatja ezeket a tüneteket.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-07 16:09:07; Megválaszolva: 2010. február 07., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: