Szedhetem-e?

Tisztelt Doktor Nő/Úr

Felírtak ma nekem egy Duracef 500mg nevű készítményt. Az lenne a kérdésem, hogy szedhetem-e a készítményt vagy sem?
 Ehehz hozzátartozik hogy penicillin érzékeny vagyok, és a betegtájékoztatóban benne van, hogy akinek volt mér penicillin-érzékenységre tünete ne szedje. A háziorvosom is tisztában van a penicillinérzékenységemmel.

Válaszukat előre is köszönöm.

 

 

 

Dr. Csuth Ágnes válasza gyógyszerallergia témában

Kedves Kérdező!

Az önnek felírt gyógyszer cephalosporin, a penicillienk és a cephalosporinok között gyakran van keresztallergia, ne szedje be a készítményt! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. szeptember 07., 22:13 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 07., 22:13
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszerallergia
Gyógyszer allergia
Gyógyszerallergia kimutatása
Tisztelt Doktornő! Immun túlműködésem miatt az életem során egyre több allergia adódott. Szeretném fogászatban használatos érzéstelenítőkre...
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot...
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...