Pollenallergia

az allergia végett nagyon megdagadtak a nyálkahártyáim, és nagyon nehezen kapok levegőt...van valamilyen gyógymód erre, ami használ is, mert a tünetcsökkentő gyógyszerek mint pl.zyrtec, claritine, stb. abszolut semmit nem használ.Tudna valamilyen modszert javasolni amivel lehet ezen segiteni, mert nagyon szenvedek vele.Előre is nagyon köszönöm a válaszát: Bócsa András

WEBBeteg szakértő válasza pollenallergia témában

Tisztelt Kérdező!

Az parlagfű allergiaszezon kellős közepén annyira sok a pollen a levegőben, hogy a Claritine, Zyrtec nem elegendő. Azt javasolnám, hogy 5-6 napig szedjen 16 mg Medrol tablettát reggel evés után és kezdjen el Nasonex, vagy Avamys sprayt az orrába is befújni és ezzel ne álljon le 5 nap után, hanem folytassa egészes a szezon végéig, ami beláthatóan október eleje. Lehetne immunterápiát is elkezdeni a jövőben, hogy a betegsége ne terjedjen és ne súlyosbodjon. Ezért allergológus szakorvoshoz kéne fordulni télen.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szakértő szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. szeptember 03., 13:33; Megválaszolva: 2009. szeptember 03., 13:33
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia-szoptatás-gyógyszer
Tisztelt WebOrvos! Évek óta allergiás vagyok a parlagfűre. Korábban szedtem gyógyszert /zyrtec/, de mivel most szoptatok nem szeretnék semmilyen...
Allergia
Tisztelt Doktor Úr! Régóra pollenallergiám van, (nyír, parlagfű, mogyoró, pázsitfűfélék..) emellett lisztérzékeny, és laktózérzékeny....
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia