Parlagfű allergia fulladással

Tisztelt Doktor Úr (Nő)!

Parlagfű allergiás vagyok, fulladással tetézve. A Diprophos injekciót már vettem igénybe, szezononként max. egyszer.Volt amikor pillanatok alatt használt, volt amikor nem. Az idén is beadatnám, de az utóbbi egy évben erősen ingadozik a vérnyomásom (inkább felfelé) .49 éves vagyok, lehet, hogy a változó kor is kezd "bekavarni".Kb fél éve új vérnyomáscsökkentőket szedek, reggel: Co-rennitec+Talliton, este: Renitec+Talliton (alkalmanként Tensiomin) Kérdédem az lenne, hogy ilyen kombinációban merjem-e kérni a Diprophos-t? Egyáltalán milyen káros mellékhatásai lehetnek ennek az injekciónak? (a betegtájékoztatónekem sok, és ijesztő) Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

Az allergiás rhinitis, vagy az Ön esetében a parlagfű okozta szénanátha több mint 30%-ban, a nem megfelelő kezelés és a nagy parlagfű koncentráció miatt asthma bronchialéval szövődhet. A Diphrophos, egy hosszúhatású szteroid készítmény (hatása 30-50 napig is elhúzódik a szervezetben) nem szerepel sem a magyar, sem a nemzetközi terápiás ajánlásokban, sőt egyszerűen ellenjavalt, mert elnyújtott hatásával lefedi a tüneteket, és nem ellenőrizhető hatása: Sőt, sem Ön, sem orvosa nem tudja érzékelni, hogy betegsége, vagyis a hörgő érintettség hol is áll. A vérnyomás kiugrás mellett, cukorbetegség, csontritkulás, izomgyengeség és szemlencse károsodás elősegítését sorolnám fel csak a mellékhatások közül, igaz, hogy nem évi egy adásától, hanem hetente, háromhetente meggondolatlanul adagolva jelenhetnek meg ezek a mellékhatások. Kérném szépen, ha módja van rá keresse fel háziorvosát és egy allergológus szakorvost aki nem csak a megfelelő kezelést (antihisztamin, lokális szteroid orrba, antileukotrien kezelést) hanem esetleg a jövő évben megelőző kezelést (szublingualis immunterápiát) is javasolthatna Önnek. Üdvözlettel: Dr. Brugós László

Kérdés: 2009. augusztus 07., 22:20 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 22:20
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Kérdések vegyszerekre, illatanyagokra...
Tisztelt Doktornő! Rengeteg élelmiszerre, vegyszerre, pollenre allergiás vagyok. Az utóbbi hónapokban egyértelműen beazonosítottuk, hogy szervezetem...
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...