Szembaj

Kedves Doktornő! Eddigi válaszait nagyon köszönöm! Egy dolog még aggaszt, ami miatt szeretném kikérni a véleményét! Sajnos még mindig fáj a fejem. Doktornő nem lehetséges, hogy az üvegtest bevérzett egy picit? Írta a múltkor, hogy a műszeres szemnyomás nem olyan vészes és hogy műtétek előtt is bevett ez az eljárás. Mindegy, hogy hol van megnyomva a szem? Belegondoltam, hogy fel és lehajolás közben a szem különböző pontjaira tevődik a nyomás, eltérő erősséggel. Ez nem baj? A bal szemem fehérjén sajnos még mindig erősen bevérzett erek vannak. Ez a bevérzés feltünt volna sima réslámpás vizsgálattal, ha nem keresik? Ön szerint nem lenne érdemes megnézetni a bal szememt ultrahanggal? Nagyon várom a válaszát! Üdvözlettel: Emese

WEBBeteg szakértő válasza szem témában

Tisztelt kérdező!

A szemet ért tompa nyomás mint a vízzel töltött "lufiban" vagy labdában egyenletesen eloszlik. (A folyadékra áttevődik.)

A szemészeti ultrahang ártalmatlan, gyors, egyszerű vizsgálat. Ennek alapján összevethető az ellenoldalival és biztonságosan követhető a folyamat. Ugyanakkor a réslámpás vizsgálattal nemcsak a kötőhártya ereit lehet pontosan megítélni, de az üvegtesti térbe betörő vérzést is.

A szemgödri teret is érdemes lenne átnézetni.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 29., 09:58; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:58
Kérdések és válaszok: Allergia
Szúnyog csipés?! Allergia?!
Szép Napot! Már akinek jól indult! Tegnap éjszaka kislányomat megcsípte valami és kis duzzadás keletkezett a bal szemén és a bal kézfején.Ez a...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?