Hörgőgyulladás vagy allergia?

Tisztelt Doktornő/úr!

Azzal a problémával fordulok Önhöz és kérem szíves tanácsát abban, hogy mit tegyek.

Hétfőn szinte egész nap szívdobogásérzésem volt (több mint 100-at vert a szívem egy perc alatt) , ami azóta elmúlt, légzésnél zörgést érzek a tüdőmben, levertnek éreztem magam, de lázam nincs. Időnként berekedek, az orrom kiszárad, reggelente krákogok, fehéres-átlátszó köpetet köhögök fel.

Napközben csak időnként köhögök inkább szárazan minimális köpettel. Nagyon rossz érzés, hogy sokszor nehezített a légzésem.

Sajnos van refluxom, allergiáim is, főleg a porra. Mitralis prolapsusom is van, ami enyhe.

Egyszer már volt hörghurutom is, de remélem, ez nem az. Asztma lehet? Előző héten sokat voltam a napon is, ami esetleg gyengíthette az immunrendszeremet.

Algoflex fortétól javul a légzésem, megnyugszik a tüdőm. Strepsilt is szopogatok, mert érzem, hogy a torkom is fáj. Vegyek esetleg köptetőt?

Köszönettel: Nóra

 

 

WEBBeteg szakértő válasza hörgőgyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszait egy múló vírusfertőzés vagy csak simán a prolapsus miatt kialakult fokozott szívdobogás okozhatta. Ha kivizsgálták már és allergiát találtak, akkor kéne egy légzésfunkciós vizsgálat is, hogy van, vagy nincs asztmája. A köhögést allergia, hörghurut, vagy a reflux is okozhatja, tehát nehéz eldönteni miért köhög. Ha zörgést is hallott a tüdejében az lehet asztma, vagy hörghurut. Ezt nehéz fizikális vizsgálat nékül eldönteni. A légzésfunkciós vizsgálat el tudná dönteni, hogy milyen gyógyszereket kell szedjen. Én most a refluxra és az allergiára szednék gyógyszereket. Ha valamit kiderítene a légzésfunciós vizsgálat, vagy a fizikális vizsgálat akkor ennek megfelelően kéne terápiát választani.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:34 ;Megválaszolva: 2009. július 17., 09:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Asztma
Tisztelt Doktor úr/nő! Kislányom 3 éves múlt áprilisban. Másfél éve Flixotid kezelést kap, a gyakori hörgőgyulladásai miatt. Tavasszal ehhez...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...
Normális-e a fogyásom
Tisztelt Doktornő! Augusztus végén derült ki, hogy tej-tojás intoleranciám/allergiám van. Dietetikus javaslatára teljesen mellőzöm a tej és...
Fém allergia kimutatása
Tisztelt Doktornő. Azt tapasztalom, hogy ha a szemüvegeim szára megkopik, kiütések jelennek meg az érintkezési felületeken. Úgy, mint fül...
Hisztaminintolerancia - Utrica