Allergia

Tisztelt Doktor Úr/Nő. A barátom 21 éves és 9 éve allergiás a virág pollenre. Az első időkben szedett rá Zyrtec-et, majd 2 év elteltével immunis lett a gyógyszerre, és abbahagyta. Azóta nem szed semmi gyógyszert rá. A tünetetek tavasszal jelentkeznek és nyár végéig tartanak. A tünet torokviszketés amelytől a torka vérezni kezd, bedugul az orra teljesen, durvább esetekben a tüdeje sípolni kezd. Idén nyáron a rövid italoktól kipirosodik az arca és a mellkasa. Szülei dohányoznak, ő viszont nem. Mit javasol, hogy ne kelljen gyógyszert szednie de a tünetek enyhüljenek. A passzív dohányzás előidézhette e az allergiáját? Ha továbbra sem szed rá semmit lehet e asztmás? Tisztelettel: Varga Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szénanátha témában

Kedves Enikő!

A barátjának mindenképpen fel kellene keresnie egy allergológiai szakrendelést, ahol korszerű készítményekkel tudják kezelni a betegséget. Azt nem lehet előre megállapítani, hogy milyen lesz a betegség lefolyása.

A barátjának érdemes a pollen-szezonban zárt helyiségben tartózkodnia, naponta hajat mosni vagy hideg vízzel kiöblíteni, csak kora reggel vagy késő este szellőztetni. A passzív dohányzást is kerülje, mert ez is ronthat az állapotán, illetve hozzájárulhatott az allergia kialakulásához.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 13., 10:40; Megválaszolva: 2009. július 13., 10:40
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia terhesség alatt
Tisztelt Doktornő! Terhességem hatodik hónapjában járok és súlyos szénanáthával küzdök már három hete. Nem tudom, hogy milyen kezelést...
Allergia?
Allergiás vagyok (fü-fa-macska) , de gyógyszerrel SZINTE tünetmentessé tudom tenni. Az orrom tövében a jobb oldalon minden reggelre kipirosodik az...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés