Bőrkiütés

Tiszelt Cím! 35 éves vagyok, évek óta vérnyomáscsökkentőket szedek (Bisoprolol, Coaprovel) . Sajnos 5 éve asthmás vagyok, igy szteroidokat is szedek. Egy ideje kiütések jelentkeztek a testemen, amelyek hidegre/csípős ételekre jönnek elő, illetve minden előzmények nélkül, és 1-2 óra múlva maguktól eltünnek. Két hónapja erősödtek fel ezek a tünetek amióta a Coaprovel 300 mg/12, 5mg-o szedem, ez erősebb mint amit eddig kaptam. A szívem is gyorsabban ver tőle, ezért pár napja abbahagytam a szedését. Azóta javultak a tünetek, a kiütések is alig jelentkeznek. Érdeklődöm: előfordulhat-e hogy ez a gyógyszer ilyen jellegű allergiás tüneteket produkálhat. Voltam már allergológusnál is, egy ételre se mutatott ki a véreredmény allergiát. A háziorvoshoz egy hónap múlva kell visszamennem, de szeretném addig is tudni az Önök véleményét. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Igen, a CoAprovel okozhatja a tüneteket, ezért nagyon fontos, hogy a későbbiekben se szedjen ún ACE-gátló gyógyszert, mert arra hajlamos egyéneknél nem allergiás mechanizmussal gégeödémát is okozhat.

 Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 28., 16:15; Megválaszolva: 2009. június 28., 16:15
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával