Csípés

Kedves Doktor nő/ Doktor úr!

Igazából nem tudom, hogy ezzel a kérdéssel kihez fordulhatnék.

1 hete észrevettem, hogy valami megcsípett a combomon. Nagyobb volt, mint egy átlagos szúnyogcsípés és nem is volt olyan púpos és viszkető, inkább fájt, ha valami hozzáért. Másnap, mikor újra megnéztem, már "másfél 50-es" nagyságúra nőtt, duzzadt, vörös, forró volt az egész, a közepén pedig egy tűszúrásnyi méretű kis csípés volt. 2 nap múlva viszketni kezdett, majd halványulni és 3. napra el is tűnt. Akkor a jobb felkaromon jelent meg szintén kettő kisebb csípés, amik egy nap alatt akkorára nőttek, hogy kis túlzással a fél felkaromat beborították. Ugyanúgy duzzadtak, vörösek voltak, a közepükön pici lyuk, majd szintén viszketni és halványulni kezdtek és 1-2 nap alatt eltűntek. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy a változatosság a mellemen van egy ugyanilyen fájó csípés, ami ma reggelre tenyérnagyságúra duzzadt. Mégis mi csíphet meg, aminek ilyen a csípése? Vagy esetleg allergiás vagyok rá, hogy ekkorára nő? Mit tehetnék, hogy a továbbiakban elkerüljem?

Válaszát előre is köszönöm, Kitti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csípés, allergia témában

Kedves Kitti!

Minél előbb keressen fel egy bőrgyógyászati szakrendelést, ott tudják megállapítani, hogy valóban sípésről vagyy valamilyen allergiás folyamatról van-e szó, a tünetek leírása alapján kezelés elindítása is szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvosÜdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 02., 11:31; Megválaszolva: 2009. július 02., 11:31
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával