Allergia?

Allergiás vagyok (fü-fa-macska) , de gyógyszerrel SZINTE tünetmentessé tudom tenni. Az orrom tövében a jobb oldalon minden reggelre kipirosodik az orrom. Vannak napok, amikor erőssebben, olyankor viszket is, vannak amikor gyengébben. Voltam bőrgyógyásznál, kaptam rá krémet, de nem javult. Érdekelne, hogy mit tudok tenni hogy eltünjen és lehet-e az allergia miatt?

Dr. Csuth Ágnes válasza szénanátha témában

Kedves Kérdező!

A pollenallergia kezelésében az is jó hatású lehet, ha gyakran kiöblíti az orrát tengervizes orrspray-vel, ezzel a polleneket szinte kimosa az orrból, lehet, hogy ez is segíteni fog, hogy ne irritálják a bőrt vagy a gyakori orrfújás megelőzésével ne pirosodjon ki az orr bőre. Az antihisztamin tabletták, melyeket a szénanátha kezelésére adnak is segíthetnek a bőr allergiás gyulladásának megelőzésében, kezelésében. Ha magas a pollenkoncentráció, inkább bent tartózkodjon, ilyenkor ne szellőztessen, csak korán reggel vagy késő este. Ha ezek mellett sem szűnik az orr vörössége keresse fel újból a bőrgyógyászt, aki más gyógyszeres kezelést tud elindítani.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. július 02., 11:11; Megválaszolva: 2009. július 02., 11:11
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia terhesség alatt
Tisztelt Doktornő! Terhességem hatodik hónapjában járok és súlyos szénanáthával küzdök már három hete. Nem tudom, hogy milyen kezelést...
Allergia
Tisztelt Doktor Úr/Nő. A barátom 21 éves és 9 éve allergiás a virág pollenre. Az első időkben szedett rá Zyrtec-et, majd 2 év elteltével immunis...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia