"Zsírmáj? "

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Kérdésem az, hogy az emelkedett GPT-szintet okozhatja e az allergiára 10éve szedett antihisztamin/régebben zyrtec, 4éve a Xyzal napi 1tablette rendszeres szedése éven át/kivéve a téli hónapokat. Az utóbbi 4évben 10-15kg súlygyarapodás következett be, a hormonális jellegű elhízás szinte szemmel látható.

      Egy nem dohányzó, alkoholt szine alig, gyógyszerszedés alatt szinte egyáltalán nem fogyasztó fiatal fenőtt férfiról van szó.

Tisztelettel várva válaszát.

Aggódó szülő!

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező! Elméletileg a Zyrtec okozhat GPT emelkedést és májbántalmat, mint bármilyen más gyógyszer, de gyakorlatilag igen ritkán lehet észlelni. Ha májenzimek emelkedése jelentkezik és ennek más okát nem találnak, akkor abba kell hagyni a gyógyszer szedését és ha ezt követően normalizálódik a GPT akkor a gyógyszer okozhatja, ha nem, akkor, más okot kéne keresni. Meg kéne próbálni immunterápiát végezni a fiánál, ha nem bírja szedni az antihisztamint és alkalmas az immunterápiára. Ezt allergológus tudná eldönteni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: Allergia

Allergia tünetek
Tisztelt Dr. nő! A panaszommal már hónapok óta küzdök és csak egyre rosszabb! Allergiás tüneteim vannak, ami előszőr az orrom viszketésével kezdődött, de már...
Allergi miatt szenvedek tanácsot kérnék
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és orrsprayt...
Hideg allergia
Kedves Doktornő, Hidegallergia témakörben kérdeznék. 35 éves vagyok, alapjában allergiás asztmás beteg (pollenek, néhány étel intolerancia, illetve 2012-es...
Egy hete kaptam allergia és aszthmás...
Az diprophos injekció után egy héttel is állandó nehezlegzesem van nincsenek rohamaim, de nehezen kapok levegőt néha néha kohogok szárazon. Ventolin és...
Allergiás kiütés
Tisztelt Doktornő. Új mosószer használata után a póló alatt, viszkető kiütések jelentkeztek. Elmentem háziorvoshoz aki allergia elleni gyógyszert írt fel...
Gyermek kiütés
Szép napot. Olyan kérdésem lenne, hogy vasárnap evett hagymás ízesítésű csipszet és ahogy fogta az arcát a csipszes kezével csalán kiütések lettek rajta vittük...