"Zsírmáj? "

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Kérdésem az, hogy az emelkedett GPT-szintet okozhatja e az allergiára 10éve szedett antihisztamin/régebben zyrtec, 4éve a Xyzal napi 1tablette rendszeres szedése éven át/kivéve a téli hónapokat. Az utóbbi 4évben 10-15kg súlygyarapodás következett be, a hormonális jellegű elhízás szinte szemmel látható.

      Egy nem dohányzó, alkoholt szine alig, gyógyszerszedés alatt szinte egyáltalán nem fogyasztó fiatal fenőtt férfiról van szó.

Tisztelettel várva válaszát.

Aggódó szülő!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

Elméletileg a Zyrtec okozhat GPT emelkedést és májbántalmat, mint bármilyen más gyógyszer, de gyakorlatilag igen ritkán lehet észlelni. Ha májenzimek emelkedése jelentkezik és ennek más okát nem találnak, akkor abba kell hagyni a gyógyszer szedését és ha ezt követően normalizálódik a GPT akkor a gyógyszer okozhatja, ha nem, akkor, más okot kéne keresni. Meg kéne próbálni immunterápiát végezni a fiánál, ha nem bírja szedni az antihisztamint és alkalmas az immunterápiára. Ezt allergológus tudná eldönteni.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 24., 09:15; Megválaszolva: 2009. június 24., 09:15
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával