Allergia és homeopátia

Üdvözlöm!

Gyermekkorom óta allergiás vagyok az állatszőröket leszámítva szinte mindenre, de elsősorban a nyári füvekre és a háziporra, és néhány gyümölcsre. Kétévente új gyógyszereket kapok, de csak nyáron szedem, amikor muszáj, nem szeretném feleslegesen terhelni a szervezetemet. Egyik gyógyszer sem volt az igazi, kivátképp a főszezonban, bár a legutóbbi, az Aerius eddig a legjobb volt az összes közül. (amiket szedten Zyrtec, Claritine, Lotaradin hexal,, stb.) Homepoátiás gyógyszereket és egyéb gyógymódokat még nem próbáltam, de talán kellene, hiszen az allegria pszichés eredetű betegség (tudtommal, és nálam valószínű is, mert a szüleim válásakor kezdődött) . Milyen homeopátiás módszereket tudnának javasolni kipróbálásra?

 

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

Az allergia nem pszichés eredetű betegség. Bizonyítottam az immunrendszer túlreagálása, túlvédekezése olyan anyagokkal szemben melyek végül is nem károsak. Önnek egy házipor allergiája van, ami egész évben fennáll és pollenallergiája mely csak a szezonokban jelentkezik. A nemzetközi és a magyar terápiás ajánlások az allergia kezelésére nem tartalmazzák a homeopathiás kezelést mint javaslatot az allergia kezelésére. Nincs megalapozott, tanulmányok által bizonyított vizsgálat mely szerint ez hatékony lenne. A gyógyszeres kezelés mellett, ha csak házipor és pollenekre érzékeny, lehetne immunterápiát alkalmazni. Véleményem szerint forduljon a lakhelyéhez legközelebbi allergológiai szakrendeléshez és megkapja a megfelelő gyógyszeres javaslatokat és ellenörzésre is járhat.

Még csak annyit, hogy mondja gyógyszert csak nyáron szed, mert nem szeretné megterhelni feleslegesen a szervezetét. Ehhez csak annyit, hogy a kezeletlen allergiás reakció is legalább annyira, ha nem jobban megterheli a szervezetét mint a gyógyszer szedés.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 22., 17:43; Megválaszolva: 2009. június 22., 17:43
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával