S. O. S. -Allergia

Tisztelt Illetékes! Megszeretném kérdezni, hogy a sárgadinnyétől lehet-e allergiás reakció? Ahogy megettem egy fél sárgadinnyét pár percen belül jelentkeztek a számban olyan tünetek, mint nyelv égés, pofabelső részén kis dudor és pirosodás.Ha ez allergiás reakció akkor meg szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok még és kb.mennyi idő mire kiürül a szervezetből az allergizáló anyag? Ahogy megettem és kijöttek a tünetek kb.2óra múlva gondoltam nem-e allergiáról van szó és megittam egy calcium sandoz tablettát. Mihamarabbi válaszát kétségbeesve várom és hálásan köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

A parlagfű és nyirfapollen allergia keresztreakciójaként szezon alatt lehet ilyen reakció a sárgadinnye, banán, zeller és más gyömölcsök fogyasztásakor. Ezt orális allergiás szindrómának hívjuk és kellemetlen mert a már érzett panaszokat okozza. Ha evés előtt bevesz 1 tbl Aeriust akkor lehet, hogy csökkennek panaszai és fogyaszthatja az említett gyümölcsöket, de ha ez után is kellemetlen panaszai alakulnak ki, akkor nem. Szezonon kívül fogyasztott gyümölcs nem okoz ilyen erős panaszt. Jó lenne kivizsgáltatni magát allergológiai szakrendelésen és  immunterápiát indítani, hátha ez csökkenti panaszait.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 18., 09:46; Megválaszolva: 2009. június 18., 09:46
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával