S. O. S. -Allergia

Tisztelt Illetékes! Megszeretném kérdezni, hogy a sárgadinnyétől lehet-e allergiás reakció? Ahogy megettem egy fél sárgadinnyét pár percen belül jelentkeztek a számban olyan tünetek, mint nyelv égés, pofabelső részén kis dudor és pirosodás.Ha ez allergiás reakció akkor meg szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok még és kb.mennyi idő mire kiürül a szervezetből az allergizáló anyag? Ahogy megettem és kijöttek a tünetek kb. 2óra múlva gondoltam nem-e allergiáról van szó és megittam egy calcium sandoz tablettát. Mihamarabbi válaszát kétségbeesve várom és hálásan köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező! A parlagfű és nyirfapollen allergia keresztreakciójaként szezon alatt lehet ilyen reakció a sárgadinnye, banán, zeller és más gyömölcsök fogyasztásakor. Ezt orális allergiás szindrómának hívjuk és kellemetlen mert a már érzett panaszokat okozza. Ha evés előtt bevesz 1 tbl Aeriust akkor lehet, hogy csökkennek panaszai és fogyaszthatja az említett gyümölcsöket, de ha ez után is kellemetlen panaszai alakulnak ki, akkor nem. Szezonon kívül fogyasztott gyümölcs nem okoz ilyen erős panaszt. Jó lenne kivizsgáltatni magát allergológiai szakrendelésen és  immunterápiát indítani, hátha ez csökkenti panaszait.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 18.

Kérdések és válaszok: Allergia

Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd...
Üdvözlöm! Oktober ota orrdugulas, magfazas szeru tunetek, szenanatha gyötör. Arcureggyulladasom volt illetve van is folyamatosan. Fulem dugul/kattog egy...
Allergia tünetek
Tisztelt Dr. nő! A panaszommal már hónapok óta küzdök és csak egyre rosszabb! Allergiás tüneteim vannak, ami előszőr az orrom viszketésével kezdődött, de már...
Allergi miatt szenvedek tanácsot kérnék
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és orrsprayt...
Hideg allergia
Kedves Doktornő, Hidegallergia témakörben kérdeznék. 35 éves vagyok, alapjában allergiás asztmás beteg (pollenek, néhány étel intolerancia, illetve 2012-es...
Egy hete kaptam allergia és aszthmás...
Az diprophos injekció után egy héttel is állandó nehezlegzesem van nincsenek rohamaim, de nehezen kapok levegőt néha néha kohogok szárazon. Ventolin és...
Allergiás kiütés
Tisztelt Doktornő. Új mosószer használata után a póló alatt, viszkető kiütések jelentkeztek. Elmentem háziorvoshoz aki allergia elleni gyógyszert írt fel...