Allergia

Kedves Doktor Nő/Úr! Április elején egy méhszúrást kaptam az állam és az alsó ajkam közötti területre, ami kissé feldagadt. Calcimusc-ot kaptam. a duzzanat 3 nap alatt elmúlt. Kb. 3 hét múlva a szúrás helye el kezdett viszektni, majd ismét bedagadt. Ez azóta még egyszer megismétlődött, de az első méhszúrás óta újabbat a mai napig nem kaptam. Majd a bal szemem belső szemzuga időközönként picit megdagadt, ez is háromszor ismétlődött meg, majd ma reggel a bal szemem külső, felső szemhéja duzzadt meg. Minden esetben a rovarcsípésre jellemző viszketéssel párosul. Az elsőt eltekintve néhány óra múlva a tünetek megszüntek. Lehet ez allergia vagy valami másra kell gyanakodnom? Köszönettel a válaszért!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza méh témában

Kedves Kérdező!

Szerintem nem függ össze a méhcsípés, és a megjelenő duzzanatok. Forduljon bőrgyógyászati allergológia szakrendeléshez, mert a duzzanatok okát ki kell vizsgálni.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 21., 14:13; Megválaszolva: 2009. június 21., 14:13
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?