• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszelt Doktor Nő / Úr!

        Tavaly Aerius tablettát szedtem az allergiámra. Allergiás vagyok: fűfélékre, gabonafélékre, parlagfűre, középvirágzású fákra, atkára. Emellé Nasonex orrsprayt írt fel a doktor. Idén váltottam gyógyszert-Cetirizin-EP 10 mg filmtablettát kezdtem el szedni(nem az orvos írta fel), de a nyálkahártyáim ugyan úgy mint tavaly, nagyon meg voltak duzzadva, és viszketett is. Ezért kiváltottam a Nasonex orrsprayt. A kérdésem az lenne, hogy a Cetizirint és a Nasonex orrsprayt is lehet együtt használni? Reggel szoktam sprayzni este pedig a gyógyszer. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok, de azért jó lenne tudni, hogy nem ártottam ezzel, hogy más gyógyszerrel használtam a sprayt, és nem azzal, mint amivel eredetileg fel lett írva.

        Válaszát előre is köszönöm!

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!


        A Nasonexet a Cetirizine-el is lehet együtt szedni. A leggyakrabban ezt a kombinációt használjuk 1 tbl antihisztamin, ami lehet bármi a jelenleg kapható szerek közül, igy az Aerius is, vagy a Cetirizine és mellé orrspray, ami lehet a Nasonex. Nem ártott semmivel, ha újabb kombinációt szedett és ráadásul ez hatékony is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:56:14; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!