• Milyen náthám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Tanácstalan vagyok állapotommal kapcsolatban, ugyanis nem tudom eldönteni,hogy náthás vagyok-e, vagy allergiás? Próbáltam olvasgatni az oldalon a sok ismeretanyag között,de még jobban elbizonytalanodtam, így megpróbálom leírni és tanácsot kérni.

        Múlt héten szerdán kezdett a torkomban olyan érzés lenni, mintha valami birizgálná, de nem fájdalom szerü, aztán estével nyomottnak éreztem a mellkasom és folytó érzésem volt.Másnaptól a torokérzés elmult, viszont a mellkasi nyomás és folytó érzés elég erősen meg volt, a folytáson azt érzem,hogy kaptam az orromon levegőt,de még is azt éreztem,hogy el van dugulva. Egészen vasárnapig tartott ez a száraz,folytó érzés. Tegnap reggelre eldugult az egyik orrlukam és fújásra nem jött semmi, csak magától csurgott,mint a víz. Iszonyatosan fájt a fejem mozgatásra, köhintésre, éles hasító fájdalom ment végig a fejem tetejéig. Ez aztán egy szem algopyrin után megszünt egész napra. Délutánra már mindkét orrlukam eldugult, ömlött a könnyem, és csak akkor jött váladék,ha ő akarta,de akkor hirtelen kicseppent, fújásra semmi. Nasopax orrsprayt használtam,de nagyon csípett befújáskor,ugyhogy ma már semmit. Igaz szombaton elkezdtem az immunrendszerem erősíteni mézbe cseppentett propoliszcseppel. Alsó,felső szemhéjem megduzzadva,nagy piros táskák a szemem alatt, alig látok a két szememmel, orrom teljesen bedugulva. Éjjel alig aludtam, mert nem kapok levegőt. Akkor jutott eszembe,hogy esetleg nem-e allergiás nátha ez? Torkom egyáltalán nem fáj, lázam sem volt.
        Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit is tehetnék? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

        Tisztelettel: Szné Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!


        Lehet, hogy allergiás asztmája és rhinitise van. Ilyenkor, ha panaszos ne használjon semmilyen propoliszt, vagy mézet, mert ez polleneket tartalmaz és lehet, hogy arra is allergiás és ez inkább fokozza panaszait. Meg kell nézesse magát a tüdőgondozóba, vagy egy allergológiai szakrendelőbe. A fejfájása valószinű sinusitis, orrmelléküreg gyulladás miatt van. Medrol, Aerius, Nasonex és Singulair lenne javasolt, szükség esetén Ventolin befújással. De ezeket a szereket, csak orvos írhatja fel és lehet, hogy másfajta szereket javasol majd ami nem baj, fő az, hogy kapjon terápiát és ne legyen panaszos.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-04 12:07:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés